יום ראשון, 10 בדצמבר 2017

השקעה במערכת סולארית



חשמל סולארי, השקעה כלכלית בטוחה ונקייה

בעולם של ריביות נמוכות, בו התשואה על הכסף הנחסך שואפת לאפס (וריבית ההלוואות גם היא נמוכה), האתגר של המשקיעים ושל הציבור כולו הוא איתור השקעות כדאיות. לרוב, תשואות גבוהות מצויות באופן טבעי בהשקעות בעלות סיכון גבוה ויש מעט השקעות בהן התשואה גבוהה והסיכון נמוך.
אחת כזו היא השקעה במערכת סולארית.
הן צרכנים מסחריים והן ביתיים יכולים לחסוך כמעט את כל הוצאות החשמל שלהם. הוצאות החשמל של משק בית נעות לרוב בטווח של 5000-10,000 ₪ לשנה, בעוד שצרכנים מסחריים משלמים לרוב בין עשרות למאות אלפי ₪ בשנה (ישנם גם צרכני מיליון ₪ ומעלה).
הקמת מערכת סולארית על גגות בשיטת ה"מונה נטו" לצריכה עצמית היא השקעה המדוברת.
המערכת הסולארית מייצרת חשמל אשר מיוצר על יד פנלים סולאריים, אשר מקזז את חשבון החשמל, ובהתאם לצריכת  החשמל במבנה ולגודל המערכת ניתן לאפס את חשבון החשמל ברמה שנתית. לפי שיטת ממונה נטו, עודפים תקופתיים מועברים לחברת החשמל תמורת "קרדיט" שיעשה בו שימוש בשעות ובימים ללא שמש.
בשנים האחרונות, חלה עלייה משמעותית בקצב ההתקנות של מערכות סולאריות בעולם, וגם בישראל.
ניתן למנות מספר גורמים מרכזיים אשר מחוללים את השינוי:
עלויות  ההשקעה ירדו.  במהלך 8 השנים האחרונות, ירדו מחירי הפנלים הסולאריים בכ-80%, ובשאר רכיבי המערכת חלה ירידה של עשרות אחוזים. ההשפעה על העלות הכוללת של המערכת הינה דרמטית, ואכן מחירי המרכות צנחו במעל ל-50%.
תלות ברגולטור. כתוצאה מהשינויים בעלויות, פחתה משמעותית התלות ברגולטור. בעבר המדינה התחייבה לקנות מהמשקיעים חשמל בעלות גבוהה. כיום, עצם החסכון בחשמל מייצר החזר השקעה של למעלה מ- 10%. הרגולציה לא נעלמה והמדינה עדיין מעורבת במכסות החשמל ומחויבת, דרך חברת החשמל, לרכוש את עודפי הייצור.
הרווח. ירידת המחירים יצרה אפיק השקעה המחזיר את ההון העצמי תוך 7-8 שנים ומייצר תשואה של מעל 10% לשנה, יותר מכל אפיק השקעה אחר וביציבות שאין שני לה. הסיכון המשמעותי היחיד הוא ירידה דרמטית של מחירי החשמל, מה שלא צפוי על פי שום תחזית בשנים הקרובות. מחירי האנרגיה אינם צפויים לרדת באופק הקרוב, גם לא הרחוק, להפך, מדינות העולם מגדילות את צריכת האנרגיה שלהן משנה לשנה.
מימון. מרבית הבנקים מכירים את ההשקעה הכדאית ושמחים להעניק הלוואות לבעלי מערכות סולאריות, מסחריות וביתיות. ההמלצה  לרוב היא לקחת הלוואה על כ-80% מעלות המערכת לתקופה של כ-10 שנים, ואז תשלומי החזר ההלוואה יהיו נמוכים מהההכנסה מהמערכת הסולארית.
אנרגיה סולארית - איך זה עובד?
המרת אנרגית השמש לחשמל נעשית באמצעות לוחות סולאריים המותקנים על גגות. בלוחות מותקנים תאים פוטו-אלקטריים העשויים סיליקון ובזכות האפקט הפוטואלקטרי ממירים את האור לאנרגיה. החשמל המופק מוזרם באמצעות ממירי מתח אל רשת החשמל  והיתרה (אם יש כזאת) מוזרמת חזרה לחברת החשמל תמורת קרדיט לשימוש עתידי השמור לחברה למשך שנתיים. ניתן לפדות את הקרדיט תמורת תשלום.

למידע רב נוסף, היכנס לאתר המומחה הסולארי.






איך אפשר להשוות מחירים של מערכות סולאריות ? ומי בכלל צריך את זה?

הצורך בהשוואת מחירים עבור כל מוצר הוא עניין די ברור, אולם קיימים מאפיינים ייחודיים אשר הופכים את חווית הקניה של מערכות סולאריות ביתיות לח...